Aa

Aa

Министар Ђорђевић обишао Установу за децу и младе „Сремчица“ поводом 50 година рада

Министар Ђорђевић обишао Установу за децу и младе „Сремчица“ поводом 50 година рада

Министар Ђорђевић обишао Установу за децу и младе „Сремчица“ поводом 50 година рада

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Установу за децу и младе „Сремчица“ поводом 50 година рада и том приликом обишао домаћинства Установе-домске економије, на којој се налази хипотерапијски мањеж који је овом приликом представљен.

 

Ђорђевић је обишао и реновирани и опремљени спортско-рекреативни клуб корисника и фризерски салон, као и радове на реконструкцији Дечијег павиљона. 

 

„Као што сам обећао, када сам први пут дошао у ову установу, у потпуности је промењен њен изглед, адаптирана је за потребе корисника и представља идеалан пример како треба да изгледа дом овог типа, али и узор осталим установама у систему социјалне заштите када је у питању марљив рад и посвећеност“, истакао је Ђорђевић, честитајући педесети рођендан „Сремчици“. 

 

Министар је рекао да му је веома драго што ће, уз помоћ хипотерапије, корисници добити по први пут могућност да се лече на осавремењен начин.

 

„Стазе су бетониране, паркови су пошумљени, објекти су реновирани. Тренутно је у току реконструкција Дечијег павиљона и надамо се да ће до следећег рођендана и Мушки и Женски павиљон бити потпуно реконструисани. На тај начин ће „Сремчица“ добити нови изглед и облик, потпуно по мери својих корисника“, додао је министар и захвалио и општини Чукарица која је пружила подршку Установи.

 

Марина Видојевић директорка Установе за децу и младе „Сремчица“ изразила је задовољство због посете министра и захвалила је на великој помоћи и подршци.

 

„Пратећи потребе наших корисника и уз подршку ресорног Mинистaрства, министра и његових сарадника, данас се можемо похвалити да смо Установа у којој се развијају иновативни програми, која израста у пример добре праксе и тежи да постане место које окупља стручњаке и све оне којима је добробит деце и особа са сметњама у развоју приоритет“, истакла је Видојевић.