Aa

Aa

Државни секретар Владимир Илић разговарао са делегацијом ММФ-а

Државни секретар Владимир Илић разговарао са делегацијом ММФ-а

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, разговарао је данас са делегацијом ММФ-а, а тема састанка био је Нацрт закона о финансијској подршци породици са децом.


Представници ММФ-а изразили су задовољство у вези са предложеним Нацртом закона о финансијској подршци породици са децом.
Нацртом закона је предвиђено да запослене жене код послодавца и даље остварују право на накнаду зараде за време породиљског одсуства, одсуства са рада ради неге детета и одсуства са рада ради посебне неге детета у законом утврђеном трајању, али се, према речима државног секретара, њиме и проширује круг лица која ће остваривати право на накнаду. Ово право ће по први пут моћи да остваре и жене које су власнице пољопривредног газдинства, жене ангажоване по основу уговора о привременим и повременим пословима, уговору о делу, ауторским уговорима, жене које су незапослене у моменту рођења детета а нису оствариле новчану накнаду по основу незапослености, као и жене које су пољопривредни осигураници.