Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Удружењe Рома Браничевског округа

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Удружењe Рома Браничевског округа

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, обишао је данас Едукативни центар Удружења Рома Браничевског округа у Пожаревцу.


Иванишевић је честитао тој организацији на освојеној другој награди Европске комисије за пројекат ,,Наше право да живимо боље“, за интеграцију Рома на Западном Балкану и у Турској, и нагласио да ће Република Србија наставити да пружа континуирану подршку унапређењу положаја Рома. Иванишевић је истакао да је Едукативни центар пример добре сарадње локалне самоуправе и невладиних организација, као и успешне интеграције која је од изузетне важности за укључивање припадника ромске националне мањине у српско друштво. ,,Да Влада Републике Србије придаје значај ромској интеграцији показује усвојена Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња у нашој земљи“, рекао је Ненад Иванишевић.
Председник Удружења Рома Браничевског округа, Мирослав Вељковић, уручио је акредитацију амбасадора добре воље ромског народа државном секретару др Ненаду Иванишевићу, заслужном, како је навео, за допринос инклузији Рома у целој Србији. Вељковић се захвалио ресорном министарству на досадашњој успешној сарадњи и изразио уверење да ће Удружење и даље имати подршку Министарства за рад.
Након посете Удружењу, државни секретар је обишао и Бизнис инкубатор центар ,,По-Старт“, основан у оквиру програма ИПА 2012, Подршка Европске уније инклузивном друштву.