Aa

Aa

Ђорђевић: Србија има перспективу

Ђорђевић: Србија има перспективу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је „26. Копаоник бизнис форуму“, чији је овогодишњи наслов „Србија 10 година после велике рецесије: Снажан раст као императив“, где је као учесник панела говорио о економским миграцијама.

 

На самом почетку излагања министар Ђорђевић истакао је да је поносан што је члан Владе на чијем је челу био и председник Републике Србије Александар Вучић, као и да Министарство тежи да Србија буде раме уз раме са најразвијенијим земљама тако што озбиљно приступа разматрању круцијалних проблема у држави.

 

Ђорђевић је истакао да су економске миграције питање од општег интереса, као и да је то кључни разлог зашто је Влада Републике Србије је формирала Координациони тим за решавање овог проблема.

 

„Ми смо земља која има перспективу и управо зато је оформљен Кординациони тим, на чијем сам челу, да бисмо дубоком анализом нашли решење проблема економских миграција. Наш је задатак да дођемо до тога да млади остану у нашој земљи, да они који су отишли се врате, али и да дођу страни стручњаци да раде код нас. Да бисмо то успели морамо уверити младе да ће када заврше школовање у својим срединама имати посао, да не морају да иду у велике градове“ рекао је Ђорђевић.

 

У свом излагању Ђорђевић је истакао да су три најважније ствари за срећу су у било којој земљи материјални положај, брига државе и друштвени живот, као и да се активно ради на сва три поља.

 

„Материјална ситуација у земљи се побошава. Уплаћени доприноси 1.марта виши су за 2,47 милијарди. Фонд је повукао мање донација за 2,46 милијарди динара, у односу на 2018. годину имамо 6,3 милијарде више, што је 9,08 одсто. Такође, са ентузијуазмом и сигурношћу можемо да очекујемо да уђемо у једноцифрену незапосленост. Од 7. децембра 2013. године до 31. децембра 2018. године имамо пријављено на осигурање више од 205.816 новозапослених.“ истакао је Ђорђевић, који је предавање завршио речима Александра Вучића, да ће Србија бити богата и модерна земља,  колико год се то некоме не свиђа.

 

На „26. Копаоник бизнис форуму“, у организацији Савеза економиста Србије, учествовало је преко 1.200 учесника, представника државе и рекулаторних тела, академских институција, дипломатских представништава, међународних финансијских организација, као и представника реалног и финансијског сектора.