Aa

Aa

Ђорђевић посетио самохрану мајку са троје деце из Чачка

Ђорђевић посетио самохрану мајку са троје деце из Чачка

Ђорђевић посетио самохрану мајку са троје деце из Чачка

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је самохрану мајку Невену Шипетић из Чачка, која живи у тешким условима са троје деце, како би разговарао са њом о начину на који ресорно министарство може да помогне.

 

Министар Ђорђевић истакао је да грађани морају да знају да држава брине o свима подједнако и да треба да се обрате када им је помоћ потребна.

 

„Породице које имају недоумицу о томе да ли постоје нека права која им припадају, а не остварују их, да могу да се обрате Министарству које ће детаљно сагледати ситуацију и пружити адекватну помоћ. Циљ нам је да грађане упознамо са свим њиховим правима и зато ће их запослени у свим центрима за социјални рад широм Србије у наредном периоду интензивније посећивати“, рекао је Ђорђевић и истакао да је Министарству, у току прошле године стигло преко 8.000 различитих питања грађана на које је одговорено преко 90 одсто.

 

Министар је нагласио да верује да ће ова породица врло брзо бити адекватно збринута и захвалио граду Чачку и градоначелнику Милуну Тодоровићу, који је одмах након његовог позива реаговао како би се решио проблем.

 

„Ова дечица, која су лепо васпитана, заслужују да имају детињство као и свака друга. Ми ћемо се трудити да као држава и као Министарство то право на детињство њима и омогућимо“, истакао је министар.

 

Ђорђевић је у Чачку посетио и Установу за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју "Зрачак" где је истакао да је веома задовољан условима у којима живе корисници и додао да Министарство, заједно у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања, има у плану да омогући реконструкцију свих објеката социјалне заштите како би грађани имали најбољу услугу.

 

„Залагаћемо се да у нашој земљи има више оваквих објеката и трудићемо се, у складу са својим могућностима, да свима онима којима недостају овакви капацитети то и обезбедимо. Верујем да ћемо у наредном периоду заједнички радити на изради Стратегије социјалне заштите која ће бити ефикаснија“, истакао је министар.

 

Градоначелник града Чачка Милун Тодоровић захвалио се министру Ђорђевићу на посети овом граду и породици Шипетић и истакао и да је ово први пут, у претходних 7 година, да је један министар посетио Установу “Зрачак“ и додао да им подршка ресорног министарства много значи, а поготово лично залагање министра.

 

„Прошле године смо отворили фискултурну салу, лифт, све неопходне садржаје на отвореном, теретану на отвореном. Настављамо даље да обезбеђујемо још боље услове за наше кориснике, уз подршку Министарства и локалне самоуправе, која ја и носилац овог пројекта“, рекао је градоначелник и додао да ће се у току првог квартала обезбедити и аутобус за превоз корисника до установе и назад и биће бесплатан за све кориснике.

 

Посети Чачку присуствовали су државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра Слађана Чабрић и посебни саветник министра Ана Ђокић.