Aa

Aa

Ђорђевић посетио Геронтолошки центар "Срем" у Руми

 Ђорђевић посетио Геронтолошки центар "Срем" у Руми

Ђорђевић посетио Геронтолошки центар "Срем" у Руми

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Геронтолошки центар “Срем“ у Руми поводом завршетка радова на реконструкцији објекта.

 

Министар Ђорђевић је истакао да је унапређење положаја пензионера као и брига о најстаријим грађанима Србије један од приоритета Владе Републике Србије и ресорног министарства.

 

„Комплетном реконструкцијом Центра „Срем“, Влада Републике Србије је још једном показала да води одговорну политку, односно да брине о свим грађанима своје земље, али и о државном буџету, јер ће остварити знатну уштеду средства током каснијег одржавања објекта. Наставићемо са обновама свих геронтолошких центара у нашој земљи и када сви буду изгледали као овај у Руми, биће то победа Србије“, рекао је министар и подсетио да држава брине и о запосленима у установама социјалне заштите и да ће им од 1. јануара наредне године бити повећане плате.

 

Директор Центра „Срем“ Зоран Славујевић захвалио се Влади Републике Србије и ресорном Министарству што су препознали значај објекта у Руми, и истакао да је поменута реконструкција објекта највеће улагање од када је Установа основана.

 

Приликом посете Ђорђевић је одржао и састанак са председником Општине Рума Слађаном Манчићем у Градској кући и том приликом разговарали су о будућим пројектима које ће ресорно Министарство подржати.

 

„Ресорно Министарство, којим руководим, континуирано ради и на унапређењу положаја особа са инвалидитетом и тим поводом смо на састанку уговорили да један од будућих пројеката буде постављање звучних семафора у Руми, што ће олакшати кретање слепим и слабовидим особама. То је само мали почетак свега онога што желимо да радимо и да наставимо у сарадњи са Румом“, рекао је министар.