Aa

Aa

ДИС цени рад и труд запослених у ресору Министарства

ДИС цени рад и труд запослених у ресору Министарства

Читај ми

БЕОГРАД - Компанија ДИС одазвала се иницијативи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и почела да даје попусте од 10 одсто за запослене у ресору Министарства рада, као и у целом систему социјалне заштите, а ресорни министар Александар Вулин рекао је да је тим чином та компанија показала да цени рад и труд свих запослених у систему социјалне заштите.

“Попуст је велики и нама пуно значи, за наше плате, за стандард наших породица, али чак, више од попуста, више од новца, значи да нас неко цени, да поштује све што смо урадили”, рекао је Вулин приликом обиласка ДИС маркета у Земуну.

Подвукао је да нису у питању буџетска средства, већ да се та компанија једноставно одрекла дела своје зараде, “у тешким временима, у којима је често борба за профит и ни за шта више” и на томе им се захвалио и позвао и друге послодавце да се прикључе акцији да помогну да се и запосле деца из система социјалне заштите, али и да помогну запосленима у Министарству рада да “мало боље проведу овај, или неки следећи месец и покажу колико цене оно што раде запослени у систему социјалне заштите”.

“Оно што раде запослени уопште у социјалној заштити један је до најтежих, али и најчаснијих послова који можете да радите. Ми смо поносни на то, али још више смо поносни када видимо да фирме као што је ДИС цене то што радимо”, рекао је министар.

Истакао је да је ДИС домаћа компанија која показује колико је важна Србија, колико је важан живот у њој, те да се прикључила активности Минситарства, да помогне да се запосле деца без родитељског старања, деца палих бораца, деца из хранитељских породица, сви они којима је потребан “још један мали подстицај” да након што изађу из система социјалне заштите, да могу да формирају своју породицу, да могу да се борре за живот, за наду.

“Борба за наду заиста заслужује свако наше дете. Запослени у Министарству рада, у социјалној заштити, нас 14.000 бринемо о 1.773.000 пензионера, да им пензије стигну на време, бринемо о 700.000 корисника разних облика социјалне помоћи, новчана, једнократна, бринемо о породитељском, дечјем додатку, нас 14.000 брине да свако дете без родитељског старања, а има их око 7.000 у нашем систему, сваке ноћи спава на сигурном, у топлом, пробуди се у доброј установи, међу добрим људима”, напоменуо је министар.

“Нас 14.000 брине о свим борцима, њиховим породицама, о свим особама са инвалидитетом, предузећима која их запошљавају, бринемо о читавом систему социјалне заштите. ДИС нам је данас показао да то цени”, нагласио је Вулин.

Генерални директор компаније ДИС Дарко Аћимовић навео је да се ради о подстицајима од 10 одсто за запослене у ресору Министарства рада и да његова компанија на тај начин показује да активно учествује у раду тог министарства, као и да то за ДИС представља само први корак у некој будућој сарадњи.

“Наша сарадња у будућности биће фокусирана на запошљавање особа са инвалидитетом, деце без родитељског старања, повећавање броја запослених уопште у нашем систему и то је један од најзначајнијих подухвата за нас у оквиру ове пословне године”, рекао је Аћимовић.

Додао је да је ДИС са Националном службом за запошљавање ушао у посебне пројекте и да посебну бригу водео о томе да запошљавају младе преко посебних програма, особе са инвалидитетом, да ангажују предузећа која се баве професионалном рехабилитацијом инвалида, а посебно је истакао да се баве ангажовањем особа без родитељског старања.

Запослена Јасмина Живановић из Крњева, била је на евиденцији Националне службе за запошљавање, компанија ДИС указала јој је прилику да стекне искуство, праксу, и након шест месеци примила је у радни однос, сада је презадовољна, има посао и захвалила се компанији на указаном поверењу.