Државни секретар Станковић одржао је сасатанак са дипломатским представницима Француске Републике

Државни секретар Станковић одржао је сасатанак са дипломатским представницима Француске Републике

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић одржао је састанак са дипломатским саветником Министарства одбране и борачких питања Владе Француске Републике задуженим за Мисију обележавања стогодишњице Првог светског рата господином Дидијеом Гонзалесом и представницима Амбасаде Француске Републике у Београду, отправником послова, господином Николас Фајеом, пуковником изаслаником одбране Филипом Делсолом и референтом Фредериком Мартеном-Бујеом.

 

Теме састанка су биле обнова Споменика захвалности Француској у Београду и планиране комеморације поводом обележавања стогодишњице од Дана примирја у Првом светском рату у Француској и Србији. Обе стране су се детаљно информисале о плановима за обележавање стогодишњице од Дана примирја у Првом светском рату и пробоја Солунског фронта.

 

На састанку је договорен даљи наставак сарадње и размене информација у циљу што боље реализације предстојећих комеморативних свечаности.

 

У вези са обновом Споменика захвалности Француској, и српска и француска страна су изразиле задовољство што су испуњени сви услови да радови на Споменику почну, као и наду да ће све протећи како је планом предвиђено.

 

Састанку су такође присуствовати саветник председнице Владе Републике Србије за спољну политику, господин Ђорђе Милошевић, представници Сектора за међународну сарадњу, европске интеграције и  пројекте  и Сектора за пензијско и инвалидско осигурање и борачко инвалидску заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.