Prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica

Sreda, 08 Avgust 2018 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je prvom sastanku Radne grupe, koju je formiralo Ministarstvo nakon inicijative predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica.

 

Ministar Đorđević istakao je da Radna grupa mora biti efikasna kada je u pitanju donošenje pomenutog Zakona, a da će Ministarstvo posvećeno raditi kako bi se rešili problemi u oblastima odnosa prava i obaveza države prema njima.

 

„Prava boraca, predviđena novim Zakonom, ne smeju biti ni u jednom segmentu manja nego do sada, već je potrebno obezbediti uslove i za ostvarivanje njihovih većih prava. Pitanje odnosa prema borcima, vojnim invalidima, civilnim invalidima rata i njihovim porodicama jeste pitanje odnosa u jednom društvu“, rekao je Đorđević.

 

Predsednik Radne grupe biće državni sekretar Negovan Stanković, koji će zajedno sa savetnikom ministra za boračka pitanja Sašom Dujovićem koordinirati aktivnostima na izradi novog Zakona.

 

Na sastanku Radne grupe izrađen je plan aktivnosti i realizacije izrade Nacrta zakona, a ministar je naglasio da je u planu da se Zakon nađe pred poslanicima Narodne Skupštine do kraja godine.