Aa

Aa

Април 2022

Обележавање 104. годишњице смрти Гаврила Принципа и годишњице страдања Срба у логору Јиндриховице у Чешкој Републици

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће  церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 104. годишњице смрти Гаврила Принципа у четвртак, 28. априла 2022.

Обележавање 104. годишњице од смрти Гаврила Принципа

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 104. годишњице од смрти Гаврила Принципа, која ће бити одржана  28. априла 2022. године са у 11 часова код Споменика Гаврила Принципа у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Балканске улице).

Обележавање 93. годишњице смрти војводе Степе Степановића

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић предводиће државну церемонију поводом обележавања 93. годишњице смрти војводе Степе Степановића, која ће бити одржана 27. априла 2022. године у 11 часова крај гроба војводе Степе Степановића (Градско гробље у Чачку). 

 

Oбележавање 207. годишњице од избијања Другог српског устанка

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће у понедељак, 25. априла 2022. године у 12 часова, у оквиру Спомен-комплекса „Други српски устанак“ у Такову код Горњег Милановца, државну церемонију обележавања 207. годишњице од избијања Другог српског устанка.  

 

Обележавањe 77. годишњице од пробоја Сремског фронта

Поводом обележавања 77. годишњице од пробоја Сремског фронта у Адашевцима код Шида, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић ће у уторак, 12. априла 2022. године у 11 часова, предводити државну церемонију у оквиру Спомен-комплекса „Сремски фронт“. 

 

Дан сећања на почетак Другог светског рата у Југославији - 6. април 1941. године

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић, 6. априла 2022. године у 11 часова у Алеји страдалих у шестоаприлском бомбардовању на Новом гробљу у Београду, предводиће, церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана сећања на почетак Другог светског рата у Југославији.