Јун 2019

Oбележавање 77. годишњицe од битке на Козари

 Потпредседник Народне скупштине Републике Србије господин Верољуб Арсић, у својству изасланика председника Народне скупштине Републике Србије, госпође Маје Гојоковић пoложиће венац и одати почаст херојима битке на Козари 30. јуна 2019. године у 10.45 часова на церемонији заједничког обележавања 77.

Обележавање 630. годишњице од боја на Косову

Крушевац – Изасланик председника Републике Србије, директор БИА господин Братислав Гашић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања државних и војних почасти поводом обележавања 630. годишњице од битке на Косову која ће се одржати 28. јуна 2019.

Представљање резултата Програма „Јаки млади“ и презентација новог пројекта СОС Дечијих села Србија

СОС Дечија села Србија, поводом Међународног дана СОС Дечијих села, у уторак, 25. јуна у 14 часова, у хотелу „Crowne Plaza“ Београд организују конференцију на којој ће бити представљени резултати рада организација у 2018.

Свечано уручење завршног извештаја поводом успешног завршетка фазе пројекта „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“

Поводом успешног завршетка фазе пројекта „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“ и најаве наредних корака и активности везаних за унапређење рада центара за социјални рад и квалитета система социјалне заштите у целини, одржаће се свечано уручење завршног извештаја у Влади Србија, IV спрат, сала 141, (Немањина 11) у уторак, 25.

Регионална конференција о резултатима Декаде инклузију Рома под називом " Наслеђе , стечено искуство , најбољи примери и шта даље

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће Регионалну конференцију о резултатима Декаде инклузије Рома под, која ће окупити 120 учесника, а која се организује под називом "Наслеђе, стечено искуство, најбољи примери и ета даље?" у петак 21.јуна 2019. године у Палати Србија у Београду у 9 часова.

Српско–словачке комеморативне свечаности у Крагујевцу

 

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов, предводиће церемонију обележавања Српско – словачких комеморативних свечаности, које ће бити одржане 21. јуна 2019. године у 10 часова у оквиру комплекса Чешко-Словачког војног гробља у Крагујевцу. Церемонија подразумева полагање венаца и интонирање химни.

Регионална конференција „Декада инклузије Рома“

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић најавила је регионалну конференцију „Декада инклузије Рома“, која ће бити одржана у четвртак 20. и у петак 21. јуна 2019. године у просторијама Палате Србије у Београду.

 

Посета Центру за смештај страних малолетних лица без пратње родитеља или старатеља

Поводом обележавања Међународног дана избеглица, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, са својим најближим сарадницима, у четвртак, 20. јуна у 10 часова, обићи ће Центар за смештај страних малолетних лица без пратње родитеља или старатеља (Водоводска бр. 172, Чукарица).

 

Одржана прва Јавна расправа о Нацрту закона о социјалној карти

Прва Јавна расправа о Нацрту закона о социјалној карти на којој је представљен Нацрт поменутог закона, којим ће се обезбедити једнаке могућности за живот свим грађанима и њихову већу укљученост у друштвене токове, за шта се ресорно министарство активно залаже, одржана је у малој сали Дома Народне Скупштине Републике Србије.

 

Oбележавањe 20. годишњице од битке на Кошарама

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваће академији поводом обележавања 20. годишњице од битке на Кошарама, у петак 14. јуна 2019. године у 20.00 часова, у Великој дворани Сава центрa (Милентија Поповића 9).