Aa

Aa

Октобар 2018

Министар Ђорђевић на конференцији „Спречавање излагању опасним супстанцама”

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориће конференцију безбедности и здравља на раду под називом „Спречавање излагању опасним супстанцама” 30. октобра 2018. године, у Скупштини града Београда (Стари двор, Драгослава Јовановића 2), Свечана сала, са почетком у 11:00 часова.

Обележена годишњица страдања цивила и војника у Логору Велики Међер и војничком гробљу Петржалка у Словачкој

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је церемоније полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице страдања цивила и војника у Логору Велики Међер и на војницком гробљу Петржалка у Словачкој Републици.

 

Министар Ђорђевић и министар Удовичић на Сајму „Ј=ДНАКИ“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и  министар омладине и спорта Вања Удовичић посетиће сајам у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, под геслом „Ј=ДНАКИ“ на Београдском сајму, у хали 3а, данас, 25. октобра, у 12 часова.

 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СТРАДАЊА ЦИВИЛА И ВОЈНИКА У ЛОГОРУ ВЕЛИКИ МЕЂЕР У СЛОВАЧКОЈ РЕПУБЛИЦИ

Братислава – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће 26. и 27. октобра 2018. године у 11.00 часова церемоније полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања годишњице страдања цивила и војника у Логору Велики Међер у Словачкој Републици. Планирано је да 26. октобра 2018.

Одржана радионица „Седми састанак Заједничког консултативног одбора између Србије и Европске уније“

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Европске комисије одржан je Седми састанак Заједничког консултативног одбора између Србије и Европске уније на тему смањења неједнакости у Републици Србији, у склопу пута Србије ка ЕУ.

 

Обележавање 74. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће, 20. октобра 2018. године у 11.30 часова, државну церемонију поводом обележавања од 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, уз пуне државне и војне почасти, у оквиру спомен-комплекса гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату

Божовић: Значај родне равноправности за заједницу у борби против климатских промена од несумњивог значаја

Државна секретарка у Министарству за рад, запошпљавање, борачка и социјална питања др. Стана Божовић говорила је на округлом столу „Родна равноправност, климатске промене и заједница“ који је организовала Организација Уједињених нација за жене.

 

ФОРМИРАНА РАДНА ГРУПА ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРИМЕНЕ ЗАКОНА О ФИНАНСИЈСКОЈ ПОДРШЦИ ПОРОДИЦИ СА ДЕЦОМ

Поводом формирања Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом у четвртак, 18. октобра 2018. године, у 11.30 часова, одржаће се конференција за новинаре у Прес сали Владе Републике Србије.

OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДСКОЈ ТВРЂАВИ У РУМУНИЈИ

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је комеморативну свечаност у оквиру Арадске тврђаве у граду Араду и код спомен обележја на градском гробљу „Помениреа“ у Араду поводом обележавања 103. годишњице  од страдања српских интернираца у логору у Араду у Румунији.