Aa

Aa

Септембар 2015

Инспектори контролисали фирме за ФТО


Инспекција рада је утврдила и да су послодавци, супротно закону, ангажовали 19 особа на основу закључених уговора о стручном оспособљавању и усавршавању, што представља 2,45 одсто од укупног броја затечених радника. То говори да је број особа ангажованих на овај начин вишеструко смањен, јер је у јуну 2014. године тај проценат износио чак 23 одсто.

Повређени радници у фабрици „Милан Благојевић – Наменска“ из Лучана


Ове колективна повреда догодила се у Радној јединици „Наменска 2“, у објекту Б211, а након инспекцијског надзора и утврђивања свих релевантних чињеница‚ инспектор рада ће предузети законом прописане мере.

Министар Вулин и градоначелник Мали отварају Дневни центар за старије


Дневни центри и клубови, којих ће у оквиру Геронтолошког центра Београд сада бити укупно дведесет три, представљају градски сервис за подршку старијима јер нуде мноштво садржаја погодних за друштвену партиципацију, стваралаштво и развој, али и помоћ у свакодневици.

Министар Вулин са амбасадором Јапана


На састанку ће се разговарати о хитнoj бесповратној помоћи Владе Јапана у вредности од два милиона долара земљама Западног Балкана, од чега је већи део намењен Републици Србији и Бившој Југословенској Републици Македонији.

Министар Вулин полаже венац на спомен-плочу Милану Тепићу


Мајор Милан Тепић је погинуо 1991. године док је бранио централно складиште борбених средстава ЈНА у селу Беденик, код Бјеловара, од хрватских паравојних формација. Због овог чина Милан Тепић је постухмно одликован Орденом народног хероја.