Aa

Aa

Заједничким радом стварамо Србију без баријера: Помоћница министра Биљана Барошевић на годишњој свечаности Савеза слепих Србије

https://www.minrzs.gov.rs/sr/foto-i-video/foto-galerije/zajednickim-radom-stvaramo-srbiju-bez-barijera-pomocnica-ministra-biljana-barosevic-na-godisnjoj-svecanosti-saveza-slepih-srbije

Заједничким радом стварамо Србију без баријера: Помоћница министра Биљана Барошевић на годишњој свечаности Савеза слепих Србије

Читај ми

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од 2017. године до данас, определило је 100 милиона динара за подршку Савезу слепих Србије, од чега је 12 милиона динара, опредељено само за библиотеку Др Милан Будимир“, изјавила је помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић, на свечаности поводом краја пословне године Савеза слепих Србије, која је одржана у Библиотеци „Др Милан Будимир“ у Београду.

 

Она је истакла да само заједничким радом може да се створи Србија без баријера, друштво које препознаје све своје различитости, и које ствара једнаке шансе за све.  

 

„Сектор за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања има дугогодишњу сарадњу са Савезом слепих Србије, али и са свим њеним организацијама“, указала је помоћница министра у сектору за заштиту особа са инвалидитетом Барошевић и додала да је сарадња министарства и савеза у протеклом времену била партнерска и плодоносна, када је у питању унапређење положаја слепих и слабовидих у Р. Србији.

 

Барошевић је нагласила да библиотека „Др Милан Будимир“ представља највећу библиотеку оваквог типа на Балкану, а све захваљујући подршци председника Србије Александра Вучића и подршци државних институција. „Ова библиотека је обновљена и у потпуности прилагођена својој намени према најсавременијим стандардима“, истакла је Барошевић и додала да библиотека баштини 50 хиљада књига и 8 хиљада аудио записа.  

 

„Заједничким радом и међусобном подршком можемо да покажемо да не постоје границе и да је сваки циљ остварљив уколико предано радимо, стварајући тако Србију без баријера“, закључила је помоћница Барошевић. 

 

У присуству представника министарстава, државних институција, представника СПЦ, невладиног и бизнис сектора, као и представника медија су на завршној свечаности проглашени најбољи слепи ученици и студенти.

 

Овом приликом уручене су захвалнице министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николи Селаковићу, помоћници министра у сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљани Барошевић и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.