Aa

Aa

Усвојено дете у Трстенику које је несрећним случајем остало без родитеља

Усвојено дете у Трстенику које је несрећним случајем остало без родитеља

Усвојено дете у Трстенику које је несрећним случајем остало без родитеља

Читај ми

Дете, којем су оба родитеља смртно страдала несрећним случајем и чија је судбина потресла читаву Србију, захваљујући ангажовању свих надлежних институција, а пре свега Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Центра за социјални рад у Трстенику, добило је законске усвојитеље.

 

Министар Зоран Ђорђевић, који је у Центру за социјални рад присуствовао и званичном проглашењу усвојења, истакао је да је ово још један доказ да држава брине о сваком детету једнако и да омогућава да она деца, која нажалост нису имала лепо детињство, барем имају прилику за бољу будућност.

 

„Центар за социјални рад у Трстенику, након детаљних анализа, пронашло је адекватне родитеље за ово дете и ја верујем у њихову процену и стручност. Дете је било на периоду адаптације, како то налаже и устаљена процедура и након тога одлучено је да оно и званично буде усвојено. Драго ми је што је пружена прилика да тешка судбина, која га је нажалост задесила, не буде препрека за његов лепши живот и срећу“, истакао је министар.

 

Како је рекао Ђорђевић, Министарство ради на доношењу новог Закона о социјалној заштити којим ће се додатно унапредити и сам процес усвојења, како би цела процедура у будућности била много бржа, иако и сада има похвале од Међународне заједнице и стручне јавности да је једна од најбољих у свету.

 

„Постоји много парова у Србији који желе да усвоје дете. Наша обавеза јесте да првенствено бринемо о најбољем интересу детета и да оним родитељима, који испуњавају све законске оквире, омогућимо да остваре своју жељу“, истакао је министар.

 

Директор Центра за социјални рад Трстеник Драгојло Минић истакао је да је данас срећан дан и за дете и за усвојитеље, као и за сам центар. 

 

„Цела Србија плакала је за овим дететом када је изгубио своје биолошке родитеље у једном дану. Данас је Србија срећна, јер је дете добило усвојитеље који ће бринути о њему и улепшати му живот“, истакао је директор и захвалио се министру на присуству.

 

Министар Ђорђевић разговарао је и са новопостављеном председницом општине Трстеник Миленом Турк, која је данас ступила на дужност. Како каже, верује да ће својим радом допринети обезбеђивању бољих услова за живот свих грађана ове општине и пожелео јој успех.

 

„Драго ми је да се млади људи у Србији налазе на позицијама и да им је дата прилика да својим знањем, радом и ангажовањем допринесу просперитету наше земље. То и јесте политика председника Александра Вучића“, рекао је Ђорђевић. 

 

Приликом посете Општини Трстеник, којој су присуствовали и посебни саветник министра Драган Вулевић, посебни саветник Ана Ђокић и помоћник министра Слађана Чабрић, Ђорђевић је обишао и манастир Љубостиња.