Aa

Aa

Свечано отворена организациона јединица „Предах” у оквиру Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју

Свечано отворена организациона јединица „Предах” у оквиру Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић присуствовали су свечаном отварању  организационе јединице „Предах” у оквиру Центра за смештај и дневни боравак деце ометене у развоју, поводом Међународног дана особа са аутизмом, и том приликом министар је свечано уручио лиценцу за рад градској секретарки за социјалну заштиту Наташи Станисављевић.

 

Министар Ђорђевић истакао је да се Влада Републике Србије активно залаже да однос државе према грађанима буде на највишем могућем нивоу, а да установа „Предах“, по свим карактеристикама, представља прави пример како треба да изгледа један објекат који брине о особама којима је помоћ потребна.

 

„Желимо да корисници установа оваквог типа имају најбољу услугу и верујемо да ће им то помоћи у њиховом даљем развоју. Циљ нам је да се највиши могући стандарди, као што су постигнути у овој установи, постигну и у свим осталим установама у целој Србији, јер то наши грађани свакако заслужују“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је запосленима у новоизграђеном објекту пожелео успех у раду додавши да верује да ће овај дом пружати само најбоље услуге својим корисницима.

 

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић истакао је да се ова установа по својим карактеристикама, степену заштите и комфора може поредити са оваквим објектима у најразвијенијим земљама света.

 

„Ово је први овакав објекат у Србији, најбољи у овом тренутку на Балкану и сигурно један од најбољих у Европи. Не постоји ниједан стандард који се примењује када су у питању особе са аутизмом који овде није примењен и заиста сам поносан, али и захвалан свима који су дали свој допринос да имамо овакав објекат“, рекао је Весић, додајући да је ово стандард који треба да следе и друге локалне самоуправе.

 

Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла je да је установа „Предах” намењена за привремени и повремени смештај корисника са сметњама у развоју који у овој установи максимално могу боравити 45 данa у току године, а 20 дана у континуитету. Она се захвалила министру Ђорђевићу на подршци коју је ово Министарство дало приликом лиценцирања ове установе, као и Граду Београду и заменику градоначелника на иницијативи да се овај објекат отвори баш на данашњи дан.

 

Догађају су присуствовали државни секретар у министарству за рад запошљавање, социјална и борачка питања Ненад Нерић, в. д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Сузана Мишић, директорка Градског центра за социјални рад Зорица Павловић и директор Центра за смештај деце и омладине ометене у развоју Петар Јорданов.