Aa

Aa

Србији подршка Француске и у области рада

Србији подршка Француске и у области рада

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са потпредседником Француско - српске привредне коморе Ерик Грасером о унапређењу сарадње и могућој реализацији пројеката Србије са француским компанијама у области рада.

 

Министар Ђорђевић истакао је да Република Србија активно ради на стварању бољих услова рада свих грађана, као и да је било који вид помоћи и идеја у тој области од великог значаја.

 

„Желимо да наши грађани као прво буду заштићени у сваком погледу и да на најлакши начин остваре сва своја права која имају као радници. Влада Србије донела је Одлуку да ова година буде година безбедности и здравља на раду и у вези са тим Министарство је отпочело и кампању „Безбедан рад - здрава будућност“, рекао је Ђорђевић и додао да је управо боља безбедност запослених предуслов за већи и успешнији привредни раст сваке земље.

 

Ђорђевић је поменуо и да је у плану доношење новог Закона о безбедности и здрављу на раду, као и Закона о осигурању од повреда на раду ради накнаде штете и још једном подсетио и на успешан пројекат „Реци НЕ раду на црно“ којим се омогућило да велики број радника, који нису били пријављени, потпишу Уговоре о раду.

 

Како је рекао министар, Република Србија је на челу са председником Александром Вучићем учинила све да обезбеди што више нових радних места, истовремено показујући своју посвећеност сталном унапређењу положаја запослених и то ће наставити и у будућности.

 

Потпредседник Француско - српске привредне коморе Ерик Грасер истакао је да су француске компаније заинтересоване да своја искуства пренесу и Србији и да ће им бити задовољство да се неке од њихових идеја реализују. Како је навео већ је разговарао и са председницом Владе Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим о потенцијалним пројектима.

 

„Србија и Француска су увек биле пријатељске земље и то ћемо наставити и у будућности да негујемо у свакој области сарадње. Отворени смо за сваку врсту сарадње и верујемо да ће она бити остварена на обострано задовољство“, рекао је Грасер.