Aa

Aa

Представљена Бела књига о мултипла склерози

Представљена Бела књига о мултипла склерози

Представљена Бела књига о мултипла склерози

Читај ми

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уважава залагање Друштва мултипле склерозе Србије за бољи статус својих чланова и подржавамо реализацију активности које ова друштво спроводи дуги низ година“, изјавила је помоћница министра Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић на представљању Беле књиге о мултиплој склерози у Србији.

 

Барошевић је том приликом истакла да је сарадња Сектора за заштиту особа са инвалидитетом и Друштвом мултипла склерозе Србије партнерска, али и пријатељска и у прилог томе говоре и заједнички резултати, који су слика међусобне подршке и сарадње.

 

„Сектор за заштиту особа са инвалидитетом  Министарства, ће и у будуће, како смо то чинили и до сада, настојати да као вид подршке Друштву мултипле склерозе Србије обезбеди што већа средства за рад овог савеза. На Програмском конкурсу за 2023. годину Савезу су опредељена средства у износу од близу 12 милиона  динара“, истакла је Биљана Барошевић.

 

Барошевић је нагласила да се након дугог низа година, а можемо рећи и деценија, проблеми пацијената са мултиплом склерозом се решавају, за последње три године утростручен је број пацијената који се лече о трошку РФЗО, а захваљујући подршци државе и председника Александра Вучића,  мултипла склероза лечи се на задовољавајућем нивоу.

 

Заједничким радом стварамо једнаке шансе за све, истакла је Барошевић и додала да је узајамном подршком Сектора и Друштва МС Србије сваки циљ остварљив.

 

На представљању Беле књиге о мултипла склерози, поред Биљане Барошевић, помоћнице министра,  гoворили су и Др Мирсад Ђерлек, државни секретар Министарства здравља, Весна Вуковић Којић, заменик директора Сектора за лекове и фармакоекономију РФЗО, Проф. др Јелена Друловић, неуролог УКЦ Србије, Проф. др Татјана Пекмезовић, неуроепидемиолог УКЦ Србије и Милош Рокић, Друштво МС Србије.