Aa

Aa

Отворено игралиште у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“

Отворено игралиште у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“

Отворено игралиште у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“

Читај ми

„Деца су наше највеће богатство и задатак свих нас је да им омогућимо здраво, срећно и безбрижно детињство“, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић након свечаног отварања игралишта у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“, који је изграђен уз подршку ресорног Министарства и Фондације принцезе Катарине.

 

Министарка проф. др Кисић Тепавчевић рекла је ће ово игралиште омогућити деци да значајан део дневних активности проводе у дворишту у структурисаном времену, што је од здравственог и васпитног значаја у актуелном тренутку пандемијских околности. 

 

„Време новогодишњих и божићних празника је време даривања и ово је тренутак када желим да се захвалим свим организацијама и добрим људима који су и у овом тешком периоду, времену заразне болести, која лимитира наш свакодневни живот, показали пожртвованост, доброту и несебичност“, истакла је министарка.

 

Како је навела Кисић Тепавчевић, повећање квалитета живота деце ће и у будућности, као и до сада, бити један од приоритета рада ресорног Министарства.

 

„Министарство је у претходном периоду уложило значајна средства у Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд у циљу побољшања квалитета услуге и живота деце и младих на смештају. У 2019. години издвојено је 23 милиона, а у 2020. години 35 милиона динара“, навела је министарка и истакла да је за ову годину планирано да се обезбеде још већа средства.

 

Кисић Тепавчевић је овом приликом честитала свим грађанима Бадњи дан са жељом да га прославе у здрављу и кругу својих најближих.

 

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зоран Милачић захвалио је ресорном Министарству и Фондацији принцезе Катарине на пружању континуиране подршке и истакао да успешна сарадња траје дуги низ година и да се нада да ће се наставити и у будућности.

 

Милачић је истакао да захваљујући поштовању свих превентивних мера и ангажовању запослених у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд није забележен ни један случај заразе корона вирусом код корисника.