Aa

Aa

Одржана прва конститутивна седница Савета за социјално предузетништво

Одржана прва конститутивна седница Савета за социјално предузетништво

Одржана прва конститутивна седница Савета за социјално предузетништво

Читај ми

Прва конститутивна седница Савета за социјално предузетништво, који има за циљ успостављање смерница за лакшу и бољу примену Закона о социјалом предузетништву, одржана је у Палати Србија.  

 

Седницу је отворила министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић која је нагласила  да ће Савет за  социјално предузетништво имати кључну улогу у давању смерница за даље унапређење овог сектора укључујући и креирање Програма развоја социјалног предузетништва.

 

Такође, навела је да ће се тим Програмом планирати мере активне подршке субјектима социјалног предузетништва усмерене на подршку запошљавању, унапређењу пословања субјеката социјалног предузетништва, у циљу опстанка у условима тржишне конкуренције.

 

Члановима Савета обратила се и  председница Владе Србије Ана Брнабић које је истакла значај Закона о социјалном предузетништву и указала да је Закон од великог значаја за све грађане Републике Србије и да представља резултат сарадње свих релевантних чинилаца – јавног и приватног сектора, као и организације цивилног друштва. 

„Ово је најбољи пример шта све може да се уради када радимо заједно“, истакла је Брнабић.

 

Присутнима су се обратили и министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, вођа пројекта ГИЗ Роберт Бу, као и амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб.