Aa

Aa

Међугенерацијска подршка природи

Међугенерацијска подршка природи

Међугенерацијска подршка природи

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и заменик директора РФ ПИО Реља Огњеновић данас су у Карађорђевом парку, заједно са младима и старијима, засадили саднице дивљег кестена, чиме су се придружили акцији „Међугенерацијска подршка природи“, коју спроводи тај фонд.

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је том приликом да је солидарност основа друштва и његовог развоја и да свако од нас треба да је негује и развија. 

 

„Када кажемо међугенерацијска солидарност и сарадња, одмах помислимо на помоћ старијим и изнемоглим, али међугенерацијска солидарност има много шири аспект. Треба нам и енергија младих и њихов начин размишљања, али и да учимо од старијих и једни од других“, рекла је Кисић Тепавчевић.

 

Огњеновић  је навео да РФ ПИО трећу годину за редом реализује овај пројекат, којим не ставља тачку, већ зарез на пројекте сарадње младих и старијих и да се нада да ће та сарадња у будуће бити још боља и већа. 

 

„Држава вредно ради и обраћа пажњу на своје најстарије суграђане, што показујемо повећавањем пензија од 5,5 одсто наредне године, као и највећом једнократном помоћи за наше пензионере од 20.000 динара“, рекао је Огњеновић.