Aa

Aa

Ђорђевић отворио изложбу Под лупом - Староегипатске збирке у музејима у Србији

Ђорђевић отворио изложбу Под лупом - Староегипатске збирке у музејима у Србији

Ђорђевић отворио изложбу Под лупом - Староегипатске збирке у музејима у Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је изложбу "Под лупом - Староегипатске збирке у музејима у Србији" у Музеју афричке уметности, чиме је званично почео и Афро фестивал и том приликом присутнима истакао да пријатељство између Србије и Африке траје дуго и да ће се у наредном периоду кретати узлазном путањом.

 

„Захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу једна од стратешких одлука које је донела Влада Србије јесте да се пријатељство са афричким земљама додатно учврсти и врати на пут који је некада постојао. Као министар одбране, донео сам одлуку да за све афричке земље, које хоће да школују своје официре у Србији, школовање буде бесплатно и то је још један доказ како наше пријатељство може додатно да се унапреди“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да је ова изложба прави начин да наши грађани виде и упознају се са културом Африке и похвалио све који су учествовали у организацији ове манифестације.

 

Изложба представља неке од највреднијих и до сада ретко излаганих предмета из староегипатских збирки музеја Србије и резултат је сарадње 11 музеја и установа културе Србије.

 

Свечаном отварању изложбе присуствовали су Горан Триван, министар заштите животне средине  Андреа Орицио, шеф мисије ОЕБС-а у Србији, и готово сви амбасадори афричких држава у Београду.