Aa

Aa

Јул 2019

Министар Ђорђевић на инаугурацији новоизабраног председника ИР Мауританије

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће у четвртак, 01. августа, инаугурацији новоизабраног председника ИР Мауританије Мохамеда Оулда Шеика Ел Газуанија у Нуакшоту (Исламска Република Мауританија).

 

Обилазак кол центра СОС телефонске линије за жене са искуством насиља

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у уторак, 30. јула у 12 часова обићи ће просторије кол центра СОС телефонске линије за жене са искуством насиља у просторијама зграде Београђанка (Масарикова 5, 12. спрат, канцеларије бр. 1208 и 1209).

 

Потписивање Споразума о изменама и допунама Споразума о финансирању са Немачком развојном банком „KfW”

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак, 30. јула у 10:15 часова у Палати Србија (Сала Србија), потписаће са представником Немачке развојне банке „KfW”, Франкфурт на Мајни, Споразум о изменама и допунама Споразума о финансирању као и текст Посебног споразума уз Споразум о финансирању.
 

Oбележавање 202. годишњице од смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти 25. јула 2019. године у 10 часова поводом обележавања 202. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа. Церемонија ће бити одржана у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

 

Отварање 9. редовне Скупштине НООИС-а

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће отварању 9. редовне Скупштине Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС-а), у четвртак, 18. јула 2019. године у Палати Србија, у сали Београд, са почетком у 11 часова.

Након уводног обраћања предвиђене су изјаве за медије.

Министар Ђорђевић на Међународној конференцији под називом ,,Пакт за утицај: глобални савез за социјалну и инклузивну економију“

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић, боравиће у Паризу (Република Француска) у периоду од 09. до 11. јула 2019.

Представљање резултата пројекта “Град пријатељ старих”

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће конференцији под називом “Град пријатељ старих” у уторак 9. јула 2019. године са почетком у 11.00 часова у свечаној сали Скупштине града Београда (Драгослава Јовановића 2) на којој ће бити представљени резултати истоименог пројекта.

Oбележавање Данa устанка у Другом светском рату

Крупањ, Бела Црква – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти  поводом обележавања Данa устанка у Другом светском рату, која ће се одржати 7. јула 2019.

Обележавање годишњице страдања Срба у Подрињу

Братунац, Република Српска  – На позив Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова Републике Српске, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Милошевић ће 6. јула 2019. године у 11.00 часова положити венац и одати почаст Србима убијеним у Подрињу на Градском гробљу у Братунцу.

Представљање досадашњих резултата рада Министарства и краткорочних планова за наредни период

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у понедељак, 8. јула у 12 часова у Клубу посланика (Толстојева 2), представиће  резултате рада Министарства остварених у првих шест месеци ове године.