Август 2016

Државни секретар Ненад Иванишевић у Љубовији


На састанку ће, између осталог, бити речи и о програму EaSI (главном фонду Европске уније у области рада, запошљавања и социјалне политике), који представља добру прилику за запошљавање на локалном нивоу.

Државни секретар Ненад Иванишевић на свечаној седници поводом Дана Суботице


Суботица је 1. септембра давне 1779. године добила статус ,,слободног краљевског града“. Сваке године на тај датум традиционално се организује свечана седница градске Скупштине, као и богат и занимљив културно-уметнички програм.

Државни секретар Ненад Иванишевић на обележавању првог рођендана Миксалишта


Миксалиште, као дистрибутивни и интеграциони центар, до сада је пружио помоћ за више од 150.000 миграната, и то у виду здравствене заштите, хигијенске неге, поделе обуће и одеће. Овај центар је за годину дана рада добио и две награде: Допринос године Европи и ,,European Citizenship Award 2016“.

Министар Вулин на састанку Савета мешовитих комора при ПКС


На састанку ће се разговарати о актуелностима у области радног законодавства, ефектима закона који се примењују и нацртима закона у припреми, као и о унапређењу социјалног дијалога и минималној цени рада.
На скупу ће бити потписан и Споразум о оснивању Савета мешовитих комора.

Министар Вулин у предузећу Immo Recycling у Младеновцу


Immo Recycling, као и предузеће истог оснивача, Immo Clean из Лештана које пружа услуге чишћења објеката, запослили су десеторо Рома и Ромкиња, од тога половину по програму Националне службе за запошљавање за доделу субвенција за отварање нових радних места у 2015. години.

Министар Вулин и шеф Канцеларије УНХЦР-а у посети Прешеву


Уз реконструкције реализоване у оквиру I и II фазе, у Привременoм прихватном центру у Прешеву је омогућен пријем и смештај око 1.500 миграната. Њима је, поред смештаја, омогућена и помоћ у заштити људских права, као и сви неопходни услови за испуњавање основних животних потреба.