Aa

Aa

Август 2016

Министар Вулин на састанку Савета мешовитих комора при ПКС


На састанку ће се разговарати о актуелностима у области радног законодавства, ефектима закона који се примењују и нацртима закона у припреми, као и о унапређењу социјалног дијалога и минималној цени рада.
На скупу ће бити потписан и Споразум о оснивању Савета мешовитих комора.

Државни секретар Ненад Иванишевић на обележавању првог рођендана Миксалишта


Миксалиште, као дистрибутивни и интеграциони центар, до сада је пружио помоћ за више од 150.000 миграната, и то у виду здравствене заштите, хигијенске неге, поделе обуће и одеће. Овај центар је за годину дана рада добио и две награде: Допринос године Европи и ,,European Citizenship Award 2016“.

Државни секретар Ненад Иванишевић на свечаној седници поводом Дана Суботице


Суботица је 1. септембра давне 1779. године добила статус ,,слободног краљевског града“. Сваке године на тај датум традиционално се организује свечана седница градске Скупштине, као и богат и занимљив културно-уметнички програм.

Министар Вулин у предузећу Immo Recycling у Младеновцу


Immo Recycling, као и предузеће истог оснивача, Immo Clean из Лештана које пружа услуге чишћења објеката, запослили су десеторо Рома и Ромкиња, од тога половину по програму Националне службе за запошљавање за доделу субвенција за отварање нових радних места у 2015. години.

Министар Вулин и шеф Канцеларије УНХЦР-а у посети Прешеву


Уз реконструкције реализоване у оквиру I и II фазе, у Привременoм прихватном центру у Прешеву је омогућен пријем и смештај око 1.500 миграната. Њима је, поред смештаја, омогућена и помоћ у заштити људских права, као и сви неопходни услови за испуњавање основних животних потреба.

Mинистaр Вулин на oбележавању Светског дана хуманости


„Светосавска учионица“ је програм који „Човекољубље“ у сарадњи са Заводом за заштиту одојчади, деце и омладине спроводи у континуитету од 2000. године. Поред подршке коју пружа деци смештеној у институцијама, „Човекољубље“ спроводи и низ психо-социјалних, едукативних и креативних радионица или група самоподршке.