Новембар 2015

Министар Вулин у Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова


Скупу ће присуствовати и директор Агенције за мирно решавање радних спорова Републике Српске, Борислав Радић, директорка Агенције за мирно решавање радних спорова Црне Горе, Зденка Бурзан, и директор Канцеларије Међународне организације рада за централну и источну Европу, Антонио Грациози.

Појачани инспекцијски надзори у фитнес клубовима и теретанама


Контролама су била обухваћена 243 послодавца, а због утврђених прекршаја инспектори су поднели девет захтева за покретање прекршајног поступка у области радних односа и један захтев у области безбедности и здравља на раду. Због прекршаја за које је прописана новчана казна у фиксном износу, инспектори су издали четири прекршајна налога.

Министар Вулин и надбискуп београдски Хочевар у Адашевцима


Каритас Србија је, уз подршку међународне Каритас мреже и Министарства спољних послова Немачке, на име помоћи за мигранте определио 1,5 милиона евра, од чега је до сада кроз различите донације утрошена једна трећина средстава.

Oбележавање 74. године од битке на Кадињачи


Херојима Кадињаче биће положени венци и одате државне и војне почасти. Венце ће положити представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник Ужица, представници СУБНОР-а Србије, бројних удружења, ветерани Другог светског рата и велики број грађана.

Државни секретар Ненад Иванишевић на скупу о заштити деце избеглица/миграната у екстремном ризику


На скупу који организују Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, УНХЦР и УНИЦЕФ, биће, између осталог, речи о изазовима и решењима за унапређење смештаја деце азиланата/избеглица/миграната у систему заштите, као и о минималним стандардима за заштиту деце у хуманитарним кризама.