Aa

Aa

Јул 2015

Министар Вулин отвара изложбу о страдању Срба у Хрватској и Босни и Херцеговини


Изложбу, која ће трајати до 15. августа, организује Коалиција удружења избеглица у Републици Србији у оквиру обележавања 20. годишњице страдања Срба у акцији Олуја и другим хрватским војним акцијама, као и страдања Срба на подручју Босне и Херцеговине током ратних сукоба деведесетих година.

Државни секретар Ненад Иванишевић на седници поводом обележавања Дана општине Бечеј


Тим поводом ће председник општине Бечеј, мр Вук Радојевић, и председник Скупштине општине, мр Ненад Томашевић, уручити осам највиших општинских признања − звање Почасног грађанина општине Бечеј (додељује се на сваких пет година) и седам годишњих награда општине Бечеј.

Министар Вулин у Суботици

Донација, вредна више од пола милиона динара, садржи лекове и хитна хигијенска средства, а реализује се уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради побољшања услова у којима мигранти бораве и подизања нивоа њихове здравствене заштите.

Министар Вулин у Кањижи

Изнајмљивање објеката на три месеца и њихово опремање обезбедила је Америчка хуманитарна и развојна агенција Catholic Relief Services – USCCB (ЦРС).
Министар Вулин и председник Скупштине АПВ ће обићи и стару зграду суда у којој ће бити организовани лекарски прегледи за мигранте.

Mинистар Вулин на обележавању Међународног дана борбе против трговине људима


Багел радња је отворена 14. априла ове године по моделу који представља иновацију у области заштите жртава трговине људима и других облика искоришћавања. Сав профит који ово социјално предузеће оствари усмерава се на програме подршке за жртве и њихов опоравак.

После инспекцијског надзора запослено 30 радника

После инспекцијског надзора, послодавац је закључио уговоре о раду и поднео пријаве на обавезно социјално осигурање за свих 30 особа који су радиле „на црно“, као и за још два радно ангажована лица.

Министар Вулин на уручењу стипендија ученицима и студентима из хранитељских породица


Стипендије, које додељује Удружење осигуравача Србије, већ је добило десет ученика и студената са инвалидитетом, као и двадесеторо младих који су смештени у установе социјалне заштите, или су из породица које остварују право на новчану социјалну помоћ.

Седница Организационог одбора за обележавање 5. августа – Дана сећања на страдање и прогон Срба

Председник Организационог одбора је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, а чланови: министар правде, Никола Селаковић, министар одбране, Братислав Гашић, министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, министар културе и информисања, Иван Тасовац, министар просвете, науке и технолошког развоја, Срђан Вербић, и саветник предсе