Јун 2015

Државни секретар Ненад Иванишевић са субрегионалним координатором ИОМ-а за Западни Балкан


Тема састанка биће тренутна ситуација проузрокована порастом ирегуларних токова преко територије Републике Србије и наредни кораци у вези са решавањем питања азиланата. Разговараће се о ефикасној превенцији актуелних проблема илегалних миграција, али и о приоритетним областима и потреби за најургентнијом подршком институцијама у систему Републике Србије.

Обележавање 102. годишњице Брегалничке битке

Церемонији ће присуствовати и званичници општине Штип. Након откривања спомен-плоче, министар Вулин ће положити венац Владе Србије и обратити се присутнима.
На скупу ће, поред министра, говорити председник Удружења Срба из Македоније, Бора Ристић, и градоначелник Штипа, Илчо Захариев.

Министри Вулин и Гашић обилазе радове на уређењу прихватног центра за азиланте у Прешеву


Када адаптација објекта, који се налази у саставу Дуванске индустрије Врање, буде завршена, у њему ће бити успостављен прихватни центар у коме ће мигранти који затраже азил у Србији моћи да добију медицинску и сву осталу неопходну помоћ.

Министри Вулин и Удовичић на отварању ауто-трке „Награда Београда 2015“

Трку, која се бодује за пласман Централно-европске зоне и за националне шампионате Србије, БиХ и Хрватске, организује Спортски ауто и картинг савез Србије, уз подршку Ауто-мото савеза Србије, АМС Осигурања, Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта и Скупштине града Београда.

Министар Вулин на Округлом столу о могућностима ангажовања грађана на јавним и добровољним радовима


Учесници Округлог стола разговараће, између осталог, о правном оквиру за масовно радно ангажовање грађана, посебно младих, о јавним и добровољним радовима у функцији превенције од елементарних непогода, као и о заинтересованости и мотивацији за јавне и добровољне радове.

Државни секретар Ненад Иванишевић у Геронтолошком центру Суботица


Геронтолошки центар Суботица је јединствена установа која кроз различите видове услуга − геронтолошке клубове, службу Кућне неге и помоћи, заштићено (наменско) становање пензионера и друге облике рада − обезбеђује помоћ за више од шест хиљада корисника.