Aa

Aa

Април 2015

У контролама на коридору 10 и 11 и Београду 171 непријављени радник


Надзорима је обухваћено 257 послодавaца, а због утврђених прекршаја инспектори су поднели 48 захтева за покретање прекршајног поступка у области радних односа и 14 захтева у области безбедности и здравља на раду.

Суспендована лиценца Дома за старе у Вранићима


Ванредним контролама инспектора социјалне заштите констатовано је да постоје пропусти у заштити корисника који се односе на број и структуру запослених, као и на то да није ангажован лиценцирани социјални радник без чијег ангажовања није могуће задржати лиценцу. Директору Дома је наложено да у року од 30 дана испразни објекат од корисника.

Министар Вулин у Дому за старе и пензионере у Апатину


Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у 2014. години обезбедило укупно 11.152.000 динара за Дом за старе и пензионере у Апатину – поред уградње лифта, обезбеђено је 3.600.000 динара за намештај, који је купљен од ДЕС-а Нови Сад, и 4.200.000 динара за кухињску опрему и машине у вешерници Дома.

Министар Вулин на обележавању Дана безбедности и здравља на раду


На традиционалној церемонији, коју организује Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, биће додељена национална признања у области безбедности и здравља на раду – похвалнице, плакете и повеље „28. април“.

И приватни домови у обавези да обавесте Министарство о свакој кризној ситуацији


Сва одговорна лица, у сарадњи са другим запосленима, дужна су да без одлагања процене тежину инцидента и одлуче о мерама које треба предузети да би се корисници што пре заштитили и да би установа наставила несметано да функционише.