Март 2015

Министар Вулин на додели награда Привредне коморе Србије

Привредна комора Србије је, у циљу промоције и успостављања праксе друштвено одговорног пословања, 2007. године установила традиционалну двогодишњу награду за привредна друштва у Србији која на најбољи начин остварују принципе друштвене одговорности.

Министар Вулин на Сабору акцијаша

Сабор акцијаша, којим се обележава 1. април, Дан омладинских радних акција, организује Удружење учесника омладинских радних акција и волонтера Србије.

Министар Вулин и министарка Богосављевић-Бошковић уручују семе за садњу Дому „Срце у јабуци“

Министарство пољопривреде и заштите животне средине обезбедило је укупно 400 сетвених јединица кукуруза и 300 кг семена соје за установе социјалне заштите које имају своју пољопривредну економију.

Министар Вулин у Косовској Митровици

Након састанка министар Вулин ће, у 13:00 сати, у насељу Три солитера (Колашинска бб) обићи породицу Вучетић и њиховом сину Боривоју честитати пети рођендан. Дечак Боривоје и његова сестра Милица повређени су у фебруару 2013. када је бачена бомба на њихову кућу у Бошњачкој махали.
 

На градилишту у Смедереву погинуо радник

Надзором Инспектората за рад, Одељења у Смедереву, утврђено је да је Х. Х. задобио тешке повреде када се на њега, док је радио у каналу дубине око два и по метра, урушила земља.
Инспектор рада је забранио рад на месту на коме се несрећа догодила.

Појачан инспекцијски надзор на градилиштима, угоститељским објектима и приватним школама у Београду

Највећи број непријављених радника, њих 120, затечен је на градилиштима. Код једног послодавца – извођача радова на градилишту, од 10 ангажованих радника, њих осам је радило „на црно“.

Министар Вулин у Дому за лица са оштећеним видом у Панчеву


Министар Вулин ће се у Дому састати са председником Савеза слепих Србије, Миланом Стошићем, и председником Савеза слепих Војводине, Владимиром Панином, а повод за посету је Закон о кретању уз помоћ пса водича, који је прошле недеље усвојен у Скупштини Србије.

Министри Вулин и Удовичић у концерну „Бамби-Банат“ у Пожаревцу

Намера је да се кроз истраживање и разговор са водећим компанијама у Србији утврде проблеми и осмисле методе за смањење незапослености младих, што је један од основних циљева Владе Републике Србије.
Пројекат је покренуло Министарство омладине и спорта уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,