Март 2015

Мере Инспекције рада дају резултате


Директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, рекао је да се од јуна прошле године кренуло са много активнијим начином рада, да су уведени принципи ротације, као и прекршајни налози, тако да инспектори могу на лицу места да пишу мандатне казне.

Министар Вулин на обележавању Светског дана особа са аутизмом

Министар Вулин ће том приликом пустити у вис плаве балоне плаве боје, која представља боју пријатељства са особама са аутизмом и симбол њихове интеграције у друштво.
Скуп организује Градско удружење за помоћ особама са аутизмом Суботица.
 

Министар Вулин на додели награда Привредне коморе Србије

Привредна комора Србије је, у циљу промоције и успостављања праксе друштвено одговорног пословања, 2007. године установила традиционалну двогодишњу награду за привредна друштва у Србији која на најбољи начин остварују принципе друштвене одговорности.

Министар Вулин на Сабору акцијаша

Сабор акцијаша, којим се обележава 1. април, Дан омладинских радних акција, организује Удружење учесника омладинских радних акција и волонтера Србије.

Министар Вулин и министарка Богосављевић-Бошковић уручују семе за садњу Дому „Срце у јабуци“

Министарство пољопривреде и заштите животне средине обезбедило је укупно 400 сетвених јединица кукуруза и 300 кг семена соје за установе социјалне заштите које имају своју пољопривредну економију.

Министар Вулин у Косовској Митровици

Након састанка министар Вулин ће, у 13:00 сати, у насељу Три солитера (Колашинска бб) обићи породицу Вучетић и њиховом сину Боривоју честитати пети рођендан. Дечак Боривоје и његова сестра Милица повређени су у фебруару 2013. када је бачена бомба на њихову кућу у Бошњачкој махали.
 

На градилишту у Смедереву погинуо радник

Надзором Инспектората за рад, Одељења у Смедереву, утврђено је да је Х. Х. задобио тешке повреде када се на њега, док је радио у каналу дубине око два и по метра, урушила земља.
Инспектор рада је забранио рад на месту на коме се несрећа догодила.

Појачан инспекцијски надзор на градилиштима, угоститељским објектима и приватним школама у Београду

Највећи број непријављених радника, њих 120, затечен је на градилиштима. Код једног послодавца – извођача радова на градилишту, од 10 ангажованих радника, њих осам је радило „на црно“.