Септембар 2014

Од Владе Јапана 110.000 евра за обнову Домова за старе у Обреновцу и Крупњу

Уговоре о донацијама, укупне вредности 110.000 евра, потписаће амбасадор Јапана њ.е. Масафуми Куроки са директорима ГЦ Обреновац, Зораном Суботићем и Домског одељења за старе и пензионере у Крупњу, Љиљаном Којић.

Министар Вулин поводом Међународног дана старих у посети Народној кухињи и Клиници за стоматологију у Нишу

Министар Вулин ће у 11.10 часова Клиници за стоматологију у Нишу (Булевар Др Зорана Ђинђића 52), уручити операциони сто у вредности од 20.000 евра, донацију приватног предузећа Yumis и најавити акцију Клинике која је на његову иницијативу а поводом Међународног дана старих одлучила да свим лицима старијим од 65 година у периоду од 1. до 31.

Министар Вулин отвара „Сензорну собу“ у Дому за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ у Стамници

Приликом посете министар Вулин ће се састати у Дому у 11:30 часова са начелником Браничевског округа, Александром Ђокићем, председником општине Петровац на Млави, Радишом Драгојевићем, директором Центра за социјални рад Петровац на Млави и Жагубица, Гораном Станисављевићем, директором Специјалне установе за лица ометена у развоју „Гвозден Јованчевић“ у Петровцу на

Обележавање 96. годишњице пробоја Солунског фронта

Церемонији ће такође присуствовати делегација Министарства Одбране и Војске Србије, делегација Министарства рада и борачке заштите Републике Српске, генерални конзул Амбасаде Србије у Солуну, званичници Републике Грчке као и дипломатски представници Француске, Британије, Русије и Италије. 28. септембра 2014.

II Сајам размене у области социјалне заштите

Сајам организује Удружење стручњака за подршку деци и породици „FICE Srbija“ уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. На Сајму ће чланице „FICE Srbija“, институције и организације из више од 10 градова и општина, представити различите пројектне идеје, потребе и предлоге.

Комеморативне свечаности поводом 98. годишњице искрцавања српске војске на јонска острва Крф и Видо

Такође је предвиђена церемонија полагања венаца код спомен-плоче у Гувији (искрцавање српске војске на Крф), на споменик Дринској дивизији, као и код споменика Јанису Јанулису.