Aa

Aa

Зоран Ђорђевић посетио Прихватилиште за одрасла и стара лица у Београду

Зоран Ђорђевић посетио Прихватилиште за одрасла и стара лица у Београду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Прихватилиште за одрасла и стара лица у Београду како би се уверио у каквим условима бораве корисници и у каквим раде запослени у овој установи.

 

Министар Ђорђевић је истакао да ће настојати да у наредном периоду буду превазиђени проблеми попут недовољног капацитета за смештај корисника.

„Ресорно Министарство, сходно својим могућностима и у складу са законским овлашћењима, заједно са локалном самоуправом и Канцеларијом за јавна улагања, донеће у наредном периоду адекватно решење за превазилажење проблема  капацитета установе. Наш задатак је да бринемо о свим грађанима и увек се трудимо да пружимо подршку локалној самоуправи за решавање проблема попут овог, када је неопходно реновирање или проширење објекта установа. Циљ нам је да омогућимо што боље услове за боравак корисницима, као и запосленима, који свој посао обављају одговорно и савесно“, рекао је министар Ђорђевић.

 

Овом приликом министар је подсетио и да ће од  1. јануара 2020. године на основу Закона о платама и платним разредима, плате запослених у установама социјалне заштите бити повећане.

 

„Желимо да услови у којима корисници бораве буду бољи а да запосленима омогућимо квалитетније услове рада и бољи материјални положај“, поручио је министар.

 

Посети су присуствовали заштитник грађана Зоран Пашалић и помоћник директора Градског Центра за социјални рад у Београду Јована Вазура.