Aa

Aa

Земун, после четврт века, добио клуб за старе

Земун, после четврт века, добио клуб за старе

Читај ми

БЕОГРАД - У Земуну је данас, после 25 година, отворен клуб за старе у коме најстарији суграђани могу да кроз разне активности проводе слободно време.

То је 23. клуб за старе на подручју Београда, а у новембру ће бити отворени такви објекти у општини Раковица, а потом и на Звездари.

Клуб су отворили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин нагласивши да се и тиме исказује брига и поштовање према најстаријим суграђанима и градоначелник Синиша Мали

Министар Вулин је, подсетивши да се данас обележава Свески дан старих истакао да "брига о најстаријим суграђанима није узрокована једним датумом већ осећајем искреног поштовања за претходне генерације".

"Био бих најсрећнији када би моја генерација једног дана могла да каже да је урадила и иза себе оставила онолико колико је оставила генерација којој смо данас отворили клуб", рекао је он.

Према његовим речима, свака услуга у заједници коју отворимо за најстарије их чува од одласка у институције и омогућава да буду што ближе својој биолошкој породици...

Вулин је истакао и да је отварања клубова за старе најбљи начин да се старост онима у трећем добу учини "добрим и златним добом и да им се омогући да старе достојанствено и мирно".

Он се захавлио пензионерима "на стрпљењу и поверењу у Владу Србије" истакавши да се захваљући њеним мерама земља успшно економски развија и има добре резултате.

Председник клубова и дневних центара града Београда Надежда Николић се захвалила свима који су допринели отварању клуба за старе у Земуну

Мали је изразио задовљство што је отворен 23. по реду дневни клуб за старе и први у Земуну након 25 година, у коме су пензионери добили свој простор где могу да проведу слободно време, да се друже,...

Он је нагласио и да отварње и тог клуба представља пример "активне социјалне политике града Београда која је усмерена према онима који су нас највише и задужили - најстаријим суграђанима".

Мали је подсетио и да је на Сајму за треће добра премијер Александар Вучић обећао да ће до краја године у граду свака општина имати бар један клуб за старе, "а данас се испуњава део тог обећања".