Aa

Aa

Здраво и срећно одрастање је важно за свако дете

Здраво и срећно одрастање је важно за свако дете

Здраво и срећно одрастање је важно за свако дете

Читај ми

Деца су будућност Србије и зато је задатак свих нас да им пружимо здраво и срећно детињство и одрастање, као и могућност да се касније кроз живот у својој земљи максимално остваре, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, поводом Светског дана детета, а након обиласка завршних радова  на  Материнском дому у Центру за заштиту одојчади,  деце и омладине у Београду. Према њеним речима, ова установа је у претходних 47 година, од како је основана, била уточиште за велики број мајки и њихове деце. 

 

„Како бисмо пружили подршку свим мајкама и њиховој деци, који из различитих разлога нису прихваћени од својих примарних породица, да нађу дом, подршку, разумевање, негу и здравствену заштиту, Влада Републике Србије препознала је значај реконструисања постојећих објеката и изградње нових“, истакла је проф. др Кисић Тепавчевић.

 

Министарка је још једном апеловала на све грађане Србије да чувају сопствено здравље, као и здравље својих најближих, јер једино на такав начин, обезбедиће се здрава средина за живот и одрастање деце. 

 

Министар за бригу о породици и демографију  Радомир  Дмитровић истакао је да је демографија једна од кључних области коју Влада Србије жели да побољша и изградња овог Материнског дома је резултат иницијативе државе. 

 

Директор Центра за заштиту одојчади,  деце и омладине Зоран Милачић захвалио је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је издвојило значајна средства за уређење дворишног дела Материнског дома. Милачић је подсетио да је овај објекат је изграђен у сарадњи са Министарством и Турском агенцијом за развој и координацију (ТИКА).