Aa

Aa

Завршна фаза изградње Дома за децу и ометена лица

Завршна фаза изградње Дома за децу и ометена лица

Читај ми

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ - Све што је пре нас започето, ми ћемо завршити, изјавио је данас минситар за рад, запошљавање и социјалну политку Александар Вулин, отварајући четврту фазу изградње објекта и проширења котларнице у Дому за децу и лица ометена у развоју "Др Никола Шуменковић" у Петровцу на Млави.

Напомињући да је Минситартво уложило 40 милиона динара, обезбедило и неке машине, тракторе, косачицу, вешерај и угаљ, Вулин је констатовао да је добро што "нову годину почињемо са једном капиталном инвестицијом" и захваио се свима који су почели да раде објекат и који су радећи, брунули о стању и стандарду корисника дома.

Све што су они започели, ми ћемо завршити, јер без обзира на величину кризе, људи који овде живе и раде не смеју да је осете, истакао је министар.

Он је најавио да ће ове године бити започети и неки нове објекти, "да се види да је Србији стало до њених људи, до сваког корисника у социјалној заштити и да јој је стало да се развија".
"Ми смо током протекле године уштедели 1,83 милијарди динара, али нисмо штедели на капиталним инвестицијама, на стандарду наших корисника и социјалним давањима", казао је Вулин.

Према његовим речима, година 2015. мора да буде година борбе за стандард наших корисника, када је у питању социјална заштита, очување њиховог положаја и стандарда, а за све нас остале, то мора да буде година у којој ће реч солидарност добити своје право значење.

Директор Дома Саша Милојевић је рекао да је изградња дома била предвиђена акционим планом из 2008. године, а рок звршетка радова и усељење је предвиђен за 2009. Због разних околности то се продужило, па је прва грађевинска фаза завршена 2010. године, друга 2011, а трећа 2012. године.

У 2013. години смо остали без средстава, због ребаланса, а онда су уз велико ангажовање министра Вулина одобрена средства и зграда ће ове године бити усељена, казао је Милојевић.