Aa

Aa

Завршетак радова на реконструкцији „Материнског дома“ у Звечанској до 19. октобра

Завршетак радова на реконструкцији „Материнског дома“ у Звечанској до 19. октобра

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Републике Турске Њ.Е. Тангу Билгич и представници Турске агенције за развој и координацију (ТИКА) обишли су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској како би се уверили како теку радови на изградњи новог „Материнског дома“, у ком ће бити смештене труднице и мајке са децом.

 

Министар Ђорђевић рекао је да радови на изградњи теку по плану и да се реализују на основу пројекта ресорног министарства и Турске агенције за развој и координацију (ТИКА).

 

„Успешна сарадња Србије и Турске првенствено су резултат добрих односа између председника Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана. Захваљујући њиховој доброј сарадњи и наше мајке, које бораве у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској  имаће ново окружење и боље услове живота, а циљ Владе Србије јесте да брине о очувању породица“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је захвалио агенцији „ТИКА“, која је преузела одговорност да буде организатор радова, а посебно амбасадору Билгичу на личном ангажовању да се овај дом изгради у предвиђеном року. Како каже, ово је само један од пројеката у којем ће Србија и Турска сарађивати истакавши да верује да ће односи у наредном периоду бити све бољи.

 

Амбасадор Републике Турске Њ.Е. Тангу Билгич рекао је да је сарадња Србије и Турске сваким даном све боља у различитим областима и захвалио министру Ђорђевићу на подршци коју пружа у циљу унапређивања односа ове две земље који ће се, како каже, и у наредном периоду кретати узлазном путањом.

 

„Са Србијом дуго и успешно сарађујемо и већ имамо неколико пројеката који су у току. Изградња новог Материнског дома само је један од њих. Веома ми је драго што сам се данас и лично уверио да су радови отпочели и очекујем да ће бити завршени до 19. октобра ове године“, рекао је Билгич.