Aa

Aa

Завршена Јавна расправа о Нацрту законa о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица

djordjevic_borci

Завршена Јавна расправа о Нацрту законa о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица

Читај ми

Након завршене Јавне расправе о Нацрту законa о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима удружења ратних војних инвалида и бораца из целе Србије.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је Јавна расправа одржана у 13 градова у Србији и да ће се сви закључци и примедбе једнако размотрити приликом доношења новог Закона.

 

„Најбитније је да новим Законом сви буду подједнако задовољни. Управо због тога организоване су јавне расправе у неколико градова широм Србије, како би сви имали прилику да кажу своја мишљења и примедбе, које ћемо објединити и након тога организовати још један састанак са представницима удружења. Министарство којим руководим, посебну пажњу пружа борцима и њиховим породицама и залаже се за то да сви заједно морамо да поштујемо оне који су се борили за нашу земљу и очувамо сећање на њих“, рекао је министар и истакао да ће са свим предлозима ресорно министарство упознати и председника Републике Србије Александра Вучића.

 

Како је навео, након анализе финансијских ефеката и давања интересорних мишљења, а у складу са датим примедбама, предлозима и сугестијама припремиће се коначни текст Нацрта закона који ће се проследити у даљу процедуру.