Aa

Aa

Затварање није довољно ако се не поштују мере

Затварање није довољно ако се не поштују мере

Затварање није довољно ако се не поштују мере

Читај ми

Морамо да се ујединимо у борби против вируса иначе ће трајати у недоглед, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19 проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и додала да недељу дана затварања није довољно ако се не поштују све прописане мере.

 

Кисић Тепавчевић је, гостујући на ТВ „Вести”, рекла да је тешко правити баланс, али и да ако учимо из искуства других земаља можемо да видимо да затварања нису довела до таквих ефеката како се очекивало и да морају да се гледају и економски аспекти.

 

"Недељу дана затварања није довољно, уколико се не поштују све мере. Чак ни две, нити три недеље. Када би се читав свет затворио на три недеље, осим најнеопходнијих служби, вирус би нестао", рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

 

Навела је и да краткорочно затварање нема никаквог ефекта и поручила да је пре за стриктно поштовање свих мера уз ригорозне казне.

 

"Знамо како се преноси и знамо шта свако од нас може да учини да се не зарази. То понављамо више од годину дана, и свима нам је то досадило. Човек је социјално биће и то нас разликује од других, тако да је то неопходно да би нормално функционисали", рекла је Кисић.

 

(Танјуг)