Aa

Aa

Запосленост већа за 1,5 одсто

Запосленост већа за 1,5 одсто

Читај ми

ВРШАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је запосленост у Србији од 1. јануара до данас повећана за 1,5 одсто и додао да је тиме уштеђено 7,5 милијарди динара из државног буџета за пензије.

"Исплатом пензија за јул, које се исплаћују у августу, захваљујући повећаном нивоу доприноса, повући ће се 7,5 милијарди динара мање из буџета, да би пензије била исплаћена", рекао је Вулин.

Он је новинарима у Вршцу, где је обишао тамошњи Геронтолошки центар, објаснио да захваљујући повећаним доприносима, повећаној запослености, 7,5 милијарди динара државног буџета неће бити потрошено на пензије као што је предвиђено Законом о буџету.

"У односу на почетак ове године, од 1. јануара до данас, на основу евиденције ПИО фонда, број новопријављених осигураника је 1,5 одсто", рекао је Вулин.

Како је додао, статистика може свашта да прикаже, па може да каже и да је црно бело, а бело црно, али "ово је новац".

"Ово су конкретна имена људи који су од 1. јануара почели да уплаћују своје пензионе доприносе - то не може да се лажира. Запосленост у овој земљи је повећана за 1,5 одсто и тако је уштеђено 7,5 милијарди динара за пензије из буџета", закључио је министар.