Aa

Aa

Заједничким радом до унапређења положаја бораца, војних инвалида и породица палих бораца

Заједничким радом до унапређења положаја бораца, војних инвалида и породица палих бораца

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Негован Станковић разговарали су са представницима Удружења ратних војних инвалида из целе Србије.

 

На састанку је било речи о решавању и побољшању положаја војних инвалида, бораца, ветерана, цивилних жртава рата као и њиховом статусу у друштву. Заузет је јединствен став да је за решење ових проблема неопходно доношење Закона о основним правима бораца, војних инвалида и породица палих бораца.

 

Када је реч о пројектима у 2018-тој години, министар Ђорђевић рекао је да ће ресорно министарство расписати у наредним данима Јавни позив на који могу да конкуришу сва удружења која су регистрована као непрофитабилна. Реализација тих пројеката ће омогућити промоцију удружења и уједно побољшати квалитет живота припадника ове категорије становништва.

 

„Желим да новац добијен за одређене пројекте искористите на прави начин, јер права бораца немају алтернативу“, рекао је министар.

 

Према речима Ђорђевића, финансирање пројеката биће транспарентно, знаће се ко је добио, њихова имена и карактер, као и циљ пројекта, јер је јавност она која најбоље конторолише.  

 

На састанку је било речи и о Закону који се очекује.

 

“Република Србија заслужује да има Закон који је по мери оних који су се борили за њу, а неки и дали оно највредније, своје животе. На почетку ћемо пре свега установити шта то постоји и шта је то што недостаје када су у питању бенефиције, а све у сврху да би тај нови Закон управо био такав, најбољи“, истакао је министар и додао да ћемо следити речи нашег председника Александра Вучића да је наша обавеза да заједно морамо да негујемо традицију, поштујемо све оне који су се борили за нашу земљу, сачувамо сећање на оне који су дали животе за наше боље сутра и нашу државу.

 

Представници Удружења захвалили су министру на прилици да представе проблеме са којима се сусрећу као и предлоге којима би се унапредили услови живота бораца, војних инвалида и породица палих бораца. 

 

На крају састанка министар Ђорђевић поручио је да ће Влада и ово министарство увек бринути о нашим борцима, чувати и неговати традицију и да ће се овакви састанци са представницима Удружења одржавати чешће и континуирано, да на њима очекује заједничко деловање, јер једино на тај начин може да се оствари оно за шта се сви ми боримо, а то су бољи услови живота бораца, војних инвалида и породица палих бораца.