Aa

Aa

Заједничким радом до бољих услова рада центара за социјални рад

Заједничким радом до бољих услова рада центара за социјални рад

Читај ми

„Рад запослених у центрима за социјални рад мора да буде видљивији и више цењен, а услови њиховог рада бољи. Зато ћемо да наставимо да радимо заједнички на томе“, порука је министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића након састанка са директорима 47 центара за социјални рад из целе Србије.

 

На састанку, на ком су поред министра Ђорђевића присуствовали в.д. помоћник министра у Сектору за социјалну заштиту Сузана Мишић и директор Агенције за мирно решавање спорова Миле Радивојевић, разговарано је о побољшању услова рада запослених и решавању текућих проблема на најефикаснији начин.

 

„Посао који обављају запослени у центрима за социјални рад је одговоран, тежак, захтеван и обухвата много области. Министарство на чијем сам челу придодаје велику важност управо раду ЦСР и бригу према запосленима у њима. Одговорност људи који се баве овим послом је велика. Циљ нам је да њихове плате буду више и адекватне послу који обављају. Радници центара дaноноћно рaде и суочaвaју се сa рaзним проблемима и наша обавеза је да их стимулишемо“, рекао је Ђорђевић.

 

Према речима министра, од следеће године, када сви центри и установе социјалне заштите буду ефикасније радиле у систему трезора, када буду још боље планирали, буџетирали и на крају трошили, када буде извршена реорганизација центара, услови рада сигурно ће бити на вишем нивоу, људи ће бити задовољнији, а њихов рад ефикаснији. 

 

Министар је такође навео и да ће се овакви састанци, на којима запослени у центрима за социјални рад могу да представе своје евентуалне проблеме, кроз разговор са надлежнима, одржавати као и до сада континуирано, како би се заједнички пронашла адекватна решења.