Aa

Aa

Забрањене посете домовима за старе и геронтолошким центрима због корона вируса

Забрањене посете домовима за старе и геронтолошким центрима због корона вируса

Забрањене посете домовима за старе и геронтолошким центрима због корона вируса

Читај ми

Након обраћања председника Републике Србије Александра Вучића јавности, на тему актуелних дешавања у вези са корона вирусом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, наложио је свим установама за смештај у систему социјалне заштите у које спадају и домови за старе и геронтолошки центри, стриктну забрану посета, као једну од мера заштите против ширења вируса.

 

“Држава је предузела низ мера како би заштитила грађане, забрана посете је само једна од њих. Наши најстарији грађани, према речима струке, спадају у категорију ризичних, и најосетљивијих, када је у питању корона вирус. Забрана посета представља превентиву којом можемо да их заштитимо и зато молим становништво, породице и пријатеље наших корисника, да имају разумевања, а све са циљем да заштитимо наше најстарије кориснике”, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да је до јуче важила препорука да се установе у оквиру система социјалне заштите не посећују, али да је од данас то најстроже забрањено.

 

“Обавештење о забрани посета мора да буде истакнута у установама, али ћемо о свим актуелностима обавештавати јавност и путем сајта Министарства. Молим све да имају разумевања, оваквим понашањем заштитићемо и наше раднике, а веома је важно и да се они после посла врате здрави својим породицама. Предузећемо све што можемо, а ја лично ћу обићи установе да видим да ли су предузели све мере. Поред тога хигијена мора да буде на највишем нивоу. У договору са Министарством здравља и господином Златибором Лончаром обезбедили смо довољан број маски, заштитне опреме и средстава за дезинфекцију. Инструкцију о понашању су добили сви, потребно је само да је се придржавају”, подвукао је Ђорђевић.