Aa

Aa

За владу је кључно питање положај радника

За владу је кључно питање положај радника

Читај ми

БЕОГРАД - Седница Владе која је била заказана са осам часова померена је за 15 сати јер је у Владу Србије стигла нова понуда Есмарка за приватизацију Железаре Смедерево.

Преговори су и данас настављени, због чега су и седница владе и прес конференција, раније најављени за јутро, померени за неколико сати.

Премијер Александар Вучић ће се обратити новинарима у 16,00 сати, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима.

Очекује се да ће премијер обавестити јавност о исходу преговора са Есмарком о куповини Железаре Смедерево.

Министар за рад, запошљавање, борачкаи социјална питања Александар Вулин изјавио је у Обреновцу да ће одлука о понуди америчке компаније Есмарка за Железару Смедерево бити донета у току дана јер постоје рокови који морају бити испоштовани.

Додао је да је владу кључно питање положај радника.
"Оно што је увек у нашем фокусу и што је кључно то је положај радника и колико њих може да задржи посао, рекао је Вулин новинарима.

Вулин је казао да није упутно излазити у јавност са детаљима док су преговори у току и нагласио да ће се влада и премијер борити до последњег тренутка за оно што је повољно за Србију.

На питање шта како ће се то одразити на споразум са ММФ-ом, министар је казао да прво треба сачекати исход преговора са Есмарком.
"Оно што је сигурно договор са ММФ-ом биће испоштован", нагласио је Вулин који не учествује у преговорима са Есмарком и додао да ће премијер о свему обавестити јавност.