Aa

Aa

Возила за три установе социјалне заштите

Возила за три установе социјалне заштите

Возила за три установе социјалне заштите

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић уручила је са амбасадором Републике Кореје у Србији Ђеунгом Лијем кључеве два санитетска возила и једног путничког возила које је та држава донирала установама социјалне заштите у Србији - Заводу за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ из Крагујевца, Дому за душевно оболела лица „1. октобар“ из Старог Леца и Установи за смештај одраслих и старијих из Димитровграда.

 

Министарка Кисић изразила је уверење да ће возила значајно олакшати свакодневно функционисање ових установа и побошљати квалитет живота корисника и квалитет рада запослених.

 

Кисић је истакла да захваљујући запосленима у установама социјалне заштите овај систем добро функционише упркос изазовима са којима се суочава и на томе им се захвалила. 

 

Проф. др Кисић је подсетила да је један од главних приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања побољшање услова живота грађана који се налазе у систему социјалне заштите и унапређење квалитета услуга у установама у којима они бораве.

 

„Хвала Републици Кореји на великој подршци коју нам је одувек давала, што је од великог значаја за нас. Сигурна сам да ће сарадња између наших држава у наредном периоду бити још боља“, навела је Кисић у Заводу за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу, где су установама уручена возила. 

 

Амбасадор Ли је изразио уверење да ће донирана возила допринети унапређењу квалитета живота корисника у три установе социјалне заштите.

 

Како је додао, донација возила представља продужетак сарадње Републике Кореје и Републике Србије у превазилажењу последица пандемије Ковид 19 и полазна тачка пријатељске сарадње у области здравља и социјалне заштите.

 

Уручењу возила, које је Влада Републике Кореје донирала у оквиру развојне помоћи „ОДА 2022“, присуствовао је и градоначелник Крагујевца Никола Дашић.