Волонтеризам je знак толеранције и солидарности у друштву

Волонтеризам je знак толеранције и солидарности у друштву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању Међународног дана волонтера у Установи за децу и младе “Сремчица“ где је изјавио да је волонтирање, поред стицања друштвене одговорности, веома значајно и у стварању навика и радног искуства.

 

„Важно је да млади људи упознају радно окружење и схвате са каквим ће се све изазовима сусретати на послу који желе да обављају у будућности. Верујем да ћете уз помоћ волонтирања стећи неопходно искуство, које ћете моћи да једног дана искористите радећи посао за који сте се и образовали“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је захвалио свим волонтерима у Србији на залагању истакавши да својим радом доприносе друштву у целини.

 

„Хвала вам што ширите љубав и пружате несебичну помоћ онима којима је потребна. Тиме чините овај свет бољим местом за живот будућих генерација, јер је за стварање бољег друштва неопходно подстицање толеранције и солидарности међу свима нама“, рекао је Ђорђевић и позвао све оне који се нису опробали у волонтирању да то учине и помогну у стварању бољег и савременијег друштва и успешније државе.

 

Обележавању Међународног дана волонтера присуствовали су и студенти Факултета политичких наука, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда и корисници установе, а одржане су и едукативне трибине и радионице.