Aa

Aa

Влада Србије помоћи ће да сва деца и одрасли са сметњама у развоју имају боље услове за живот

Влада Србије помоћи ће да сва деца и одрасли са сметњама у развоју имају боље услове за живот

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дневни боравак за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју „Пуж“ у Смедеревској Паланци којем је Министарсво донирало специјализовано комби возило опремљено за превоз корисника са посебним потребама.

 

„Министарство активно помаже свим установама социјалне заштите, како дневним боравцима тако и установама за смештај особа са сметњама у развоју. Ово возило само је почетак  и надам се да ћемо и другим установама помоћи и обезбедити слична возила, како би свим корисницима омогућили боље улове за свакодневни живот, а запосленима олакшали рад са корисницима услуга социјалне заштите“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је најавио да ће у сарадњи са локалном самопуравом установи Пуж бити обезбеђени и нови рачунари. Дневни боравак „Пуж“ лиценцирана је установа, која је доказала да је један од дневних боравака која на најбољи начин брине о својим корисницима.

 

„Родитељи су сада сигурни да су њихова деца у правим рукама. Добијањем лиценце утврђено је да постоји довољан број стручних лица који брину о њима. Најбитније  да родитењи буду спокојни када своју децу, због пословних или неких других обавеза оставе у боравку“, рекао је Ђорђевић и додао да поред тога што су сигурни родитељи и држава има више поверења у рад установа као што је Пуж.

 

Министар Ђорђевић разговарао је и са руководством привременог органа општине о решавању нагомиланих проблема, како у области рада и социјалне заштите  тако и великог минуса у буџету који је затечен у општинској каси, а све у циљу побољшања квалитета живота грађана Смедеревске Паланке.