Aa

Aa

Влада обезбедила рад народних кухиња

Влада обезбедила рад народних кухиња

Читај ми

БУЈАНОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин истакао је данас, поводом обиласка премијера Србије Александра Вучића Народне кухиње у Бујановцу, да ће сви грађани, којима је потребно добити одговарајућу заштиту и оброк.

Он је, у изјави новинарима, казао да је премијер Вучић дошао да се увери како ради Црвени крст и Народна кухиња, која је друга по величини у Србији са 1.200 корисника.

"Као што сам обећао када сам последњи пут био спроводећи налоге премијера и владе обезбедили смо храну и средства за функционисање Народне кухиње до краја године. Премијер је имао прилику да се увери како људи добро и пуно раде, како се корисници не деле по нацији. Свако за кога постоји потреба, који има право, добиће одговарајућу заштиту и оброк. Нећемо никада дозволити да се то изгуби", поручио је Вулин.

Он је указао да људи који раде у Народној кухињи неће остати без лицнцих доходака, пошто је влада обезбедила помоћ.

Одговарајући на питање да ли има проблема у вези рада народних кухиња Вулин је рекао да проблема нема, али да може да их буде уколико у наредним буџетима локалне самоуправе не буде предвиђено функционисање Црвеног крста.

"Чак и да не буде предвиђено Влада ће то платити", додао је он нагласивши да је битно да људи који помажу имају плате, а корисници помоћ и оброке.