Aa

Aa

Више од 26 милиона динара за самозапошљавање у Сремском округу

Више од 26 милиона динара за самозапошљавање у Сремском округу

Више од 26 милиона динара за самозапошљавање у Сремском округу

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић уручила је уговоре у Сремској Митровици за субвенције за самозапошљавање, којим ће грађани овог округа добити прилику да се запосле и покрену сопствене бизнисе, за шта је држава издвојила више од 26 милиона динара. 

 

Министарка Кисић је истакла да Влада Србије тежи смањењу стопе незапосленост и да  су у том циљу додељене субвенције, које ће користити 88 незапослених лица, од којих су 4 особе са инвалидитетом.

 

„Све вас краси упорност и одлучност да успете и остварите своје снове, а држава вам на овај начин даје ветар у леђа. Верујем да ћете ускоро и сами запошљавати нове људе и постати успешни предузетници“, истакла је министарка Кисић и свима пожелела успех у даљем раду.

 

Проф. др Кисић је нагласила да су расписани и нови позиви за мере активне политике запошљавања - јавни радови, субвенције за самозапошљавање и субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих. у општинама Шид, Стара Пазова и Инђија, за које је издвојено 20 милиона динара.

 

„Велики је успех што смо на нивоу Републике  Србије успели стопу незапослености да одржимо на једноцифреном броју, што смо сачували радна места у најтежим условима и у време пандемије, а овај округ и град у томе бележе још већи успех, на који смо бескрајно поносни“, истакла је Кисић.

 

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић је истакао да се доделом ових субвенција потврђује посвећеност политици запошљавања Владе Републике Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, НСЗ-а и локалних самоуправа.

 

„Верујем да су сви, који су се охрабрили да уђу у предузетничке воде, изабрали праву пословну идеју која ће омогућити одрживост пословања. У НСЗ-у имате сталног партнера, и сада и у будућности, а очекујемо да ће и наредне године неко од вас доћи да поднесе и захтеве за запошљавање нових лица“, навео је Мартиновић.

 

Директор је истакао да је ове године поднето око 8300 захтева незапослених лица који желе да покрену свој бизнис, што доказује да су овакви подстицаји веома значајни.

 

Министарка проф. др Дарија Кисић обишла је и фабрику „Металфер Стил Мил“ у Сремској Митровици која је успешно искористила програме и мере активне политике запошљавања Националне службе за запошљавање, као што су Стручна пракса и „Моја прва плата“.