Aa

Aa

Више новца за Србију за решавање мигрантске кризе

Више новца за Србију за решавање мигрантске кризе

Читај ми

БРИСЕЛ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и европски комесари Јоханес Хан и Христос Стилијанидес разговарали су данас у Бриселу о наставку финасијске помоћи Европске комисије Србији у циљу решавања последица мигрантске кризе.

”Договорено је да почнемо нове преговоре о фонду из којег смо већ добили 7, 4 милиона евра, који ће бити потрошени у складу са договором. Новим преговорима требало би да добијемо значајно веће своте новца током 2017. године”, поручио је министар Вулин после разговора у седишту Европске комсије у Бриселу.sv11

Вулин је европске комесаре за преговоре о проширењу и хуманитарана питања Хана и Стилијанидеса обавестио о броју мигранта који се тренутно налазе на територији Србије и потребама државе у циљу решавања проблема мигрантске кризе.

”Упознали смо их са потребама успостављања одређених мера које ће из разлога безбедности и сигурности како за мигранте тако и за локално становништво омогућити да се и даље на исти начин понашамо према мигрантима и са великом одговорноћу према нашем становништву”, изјавио је министар новинарима после састанка.

Вулин каже да су и Европска комисија и оба комесара изразили велико поштовање према влади Републике Србије и према према грађанима Србије због начина на који се у земљи решавају последице мигрантске кризе.