Aa

Aa

Ужице добило сензорну собу за децу са сметњама у развоју

Ужице добило сензорну собу за децу са сметњама у развоју

Читај ми

УЖИЦЕ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас сензорну собу у Дневном боравку за децу са сметњама у развоју у Ужицу, коју је донирао Интернационални клуб жена Београд.

Захваливши Интернационалном клубу жена на донацији вредној 1,2 милиона динара, министар је истакао да су такве донације вредне јер су потребе деце у целој Србији исте, али не и могућности. "Држава и донатори су ту да учине да и квалитет услуга буде исти”, нагласио је Вулин.

Председница Интернационалног клуба жена супруга амбасадора САД Сара Кирби изјавила је да јој је драго што може да помогне да се квалитет живота деце са сметњама у развоју поправи. “У протекле четри године Интернационални клуб жена , који чине жене из 40 амбасада у Београду, донирао је преко 400 хиљада евра помоћи различитим установама у Србији", рекла је Кирбијева и додала да ће акција бити настављена.

Сензорна соба у Дневном боравку за децу са сметњама у развоју отворена је у склопу Дома за децу и омладину “Петар Радовановић”, који је данас прославио и свој Дан.