Установе социјалне заштите за смештај корисника и организације социјалне заштите за смештај корисника

Установе социјалне заштите за смештај корисника и организације социјалне заштите за смештај корисника

Установе социјалне заштите за смештај корисника и организације социјалне заштите за смештај корисника

Читај ми

ИНФОРМАЦИЈА на дан 11.4.2020. до 14 часова 

Укупан број Установа социјалне заштите чији је оснивач Република Србија и АП Војводина износи 74, са капацитетом од 14.512 корисника. Од тога је: 57 Установа за одрасле и старије  (9 Домских одељења при Центрима за социјални рад, 23 Геронтолошких центара, 8 Домова за смештај одраслих и старих, 3 Установе за смештај особа са инвалидитетом и 14 Установа за смештај особа са менталним и интелектуалним тешкоћама) и 17 Домова за децу и младе (10 Домова за децу и младе без родитељског старања, 3 Завода за васпитање деце и омладине и 4 Установе за децу и младе са сметњама у развоју). 

 


Укупан број приватних пружалаца услуге социјалне заштите домски смештај одраслих и старијих на територији Републике Србије износи 229, са капацитетом од 8.617 корисника.Закључно са даном 11.04.2020. године, пријављено је да је у установама социјалне заштите потврђено присуство вируса COVID 19 код:
32 корисника: 31 корисник у Домовима за смештај одраслих и старијих, и 1 корисник услуге помоћ у кући, коме се услуга не пружа од 16.03.2020. године), и код
13 запослених (један радник Градског центра за социјални рад у Београду, 1 директор Дома за смештај одраслих и старијих и 10 запослених у Дому за смештај одраслих и старих, 1 запослени у Заводу за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду).Од укупног броја, према званичним информацијама потврђено је да су у Дому за смештај лица ометених у развоју Блаце-Трбуње 4 корисника и 8 запослених позитивни на тесту за COVID 19.

 


Потврђено је да је у Дому за смештај одраслих и старих у Смедереву један корисник преминуо. По информацијама које су добијене од стране Дома, корисник је имао обострану пнеумонију.У изолацији се налази 215 корисника (због присуства симптома инфекције, доласка са болничког лечења, контакта са особама који имају симптоме инфекције, а за 147 корисника се очекују резултати теста на присуство вируса COVID 19).У изолацији се налази и 94 запослених (због путовања у иностранство, контакта са особама код којих је потврђено присуство вируса, контакта са особама које су дошле из иностранства, док 40 запослених очекује резултате теста на присуство вируса COVID 19).Пријављено је и да се 4 хранитељске породице и 2 хранитеља налазе у кућној изолацији.